Duizenden deelnemers over de hele wereld bij March for Science

Zaterdagmiddag liepen in meer dan 515 steden over de hele wereld duizenden mensen mee met de March for Science. In Amsterdam kwamen duizenden bezoekers en veel bezorgde wetenschappers naar het Museumplein. Aanleiding is het beleid van de Amerikaanse president Trump om te snijden in budgetten voor de klimaatwetenschap.

Zaterdag was het wereldwijd Earth Day, de dag waarop de focus op het milieu ligt: hoe het consumptiegedrag van de mens natuur en milieu op aarde beïnvloedt. Earth Day ontstond in 1970 in de VS, en is uitgegroeid tot een dag met evenementen en activiteiten in 191 landen. In de VS is het een navolging van de Women’s March afgelopen januari, een protestmars tegen Trump waarbij vrouwenrechten centraal stonden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>