Premier May schrijft vervroegde verkiezingen uit

De Britse premier Theresa May schrijft vervroegde verkiezingen uit, die worden gehouden op 8 juni. Het parlement moet nog akkoord gaan: May legt woensdag een motie voor vervroegde verkiezingen voor aan het Lagerhuis. May neemt een groot risico: ze hoopt na de verkiezingen op meer steun voor haar brexit-plannen, maar zekerheid daarover heeft ze allerminst. 

Op dit moment is de Britse politiek hopeloos verdeeld: dat verzwakt de onderhandelingspositie met de EU, aldus May: ‘De UK heeft zekerheid, stabiliteit en sterk leiderschap nodig.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>