Canada legaliseert marihuana

Kweken en bezitten van marihuana is niet langer strafbaar in Canada. Vanaf 1 juli volgend jaar mogen volwassenen 30 gram bezitten. Minderjarigen met minder dan 5 gram op zak worden niet meer vervolgd. Volwassenen die wiet verkopen of doorgeven aan jongeren, kunnen 14 jaar celstraf krijgen. Met dit wetsvoorstel lost premier Trudeau een verkiezingsbelofte in.

In de wet komt ook te staan hoeveel THC – de psychoactieve stof in wiet – verkeersdeelnemers in hun bloed mogen hebben. Uruguay en een aantal staten in de VS gingen Canda al voor met de legalisering van marihuana..

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>