Taiwan verbiedt -als eerste Aziatische land – eten van katten- en hondenvlees

@Erik Feenstra

Het eten van katten- en hondenvlees is vanaf nu verboden in Taiwan: het eerste Aziatische land. De verkoop van vlees van deze gezelschapsdieren was al verboden, maar nu ook het eten ervan. In Hongkong was slachten en verkopen van honden- en katten vlees ook al verboden, maar Taiwan gaat nu een stap verder: overtreders riskeren een boete tot 7700 euro. 

Vandaag beslist de regering van Taiwan ook over een verbod op het vastmaken van een dier aan een auto of motor om hem op die manier uit te laten of te vervoeren. Het eten van katten en honden was al niet echt populair in Taiwan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld China en Myanmar en China: daar vindt ieder jaar in juni een hondenvleesfestival plaats waar zo’n 10.000 honden worden verkocht en opgegeten. De laatste decennia is het houden van gezelschapsdieren in Taiwan steeds populairder geworden, mogelijk doordat het geboortecijfer daalt en mensen een vervanging zoeken voor een kind. De huidige president van Taiwan is een groot dierenliefhebster; via social media verspreidde ze regelmatig foto’s van haar twee katten en drie honden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>