Gouverneur Alabama opgestapt vanwege seks- en fraudeschandaal

Gouverneur Robert Bentley van de Amerikaanse staat Alabama is opgestapt vanwege een seks- en fraudeschandaal. Maandag bekende de 74-jarige Republikein schuld in een zaak rond campagnefinanciering en zijn buitenechtelijke relatie met een voormalig adviseur en stapte per direct op.

‘Het laat zien dat niemand boven de wet staat’, aldus de speciaal aanklager, ‘ ook de gouverneur niet.’ Een rechter veroordeelde Bentley tot een jaar voorwaardelijke celstraf, terugbetaling van de door de staat geleden financiële schade en afzien van zijn overheidspensioen. Bentley wordt opgevolgd door zijn vice-gouverneur, ook een Republikein.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>