Blokkade inreisverbod VS voor onbeperkte tijd verlengd

De blokkade van het inreisverbod dat president Trump wilde instellen, is voor onbepaalde tijd verlengd. Dat heeft een federale rechter in Hawaii bepaald. De maatregel is discriminerend voor moslims en schaadt de toerismesector van het eiland. Trump wilde een inreisverbod instellen voor inwoners uit Iran. Syrië, Libië, Sudan. Somalië en Jemen, ‘om terroristen te weren’.

Rechter Derrick Watson schortte het verbod eerder deze maand op, vlak voor het zou ingaan. De rechter dat de overheid niet goed kon uitleggen waarom de maatregelen goed voor de nationale veiligheid zouden zijn. Waarschijnlijk gaat de Amerikaanse minister van Justitie in beroep.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>