Vrijdag 17 maart vieren de Ieren St. Patrick’s Day

Vrijdag 17 maart is het Sint Patrick’s Day, een nationale feestdag voor Ierland. Op deze dag vieren de Ieren over de hele wereld de beschermheilige van Ierland: Sint Patricius. Overal in het land wordt uitbundig gefeest, met als hoogtepunt de grote optocht en vuurwerk in de hoofdstad Dublin.

Groen is dé kleur van het feest: feestvierders dragen groene kleding, gebouwen worden groen uitgelicht en zelfs het bier kleurt groen.  De dag wordt ook groots gevierd in de Verenigde Staten en Australië, waar veel Ieren naartoe zijn geëmigreerd. In deze landen worden optochten georganiseerd. New York kent de oudste en grootste parade ter wereld die al zo’n 250 jaar plaatsvindt. In ons land vieren Ieren de feestdag al jaren in Den Haag op de Grote Markt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>