Steeds meer asielzoekers proberen vanuit VS naar Canada te komen

Sinds de komst van team Trump proberen meer en meer asielzoekers vanuit de Verenigde Staten over de grens Canada binnen te glippen. Mensen die worden gesnapt en al in de VS een asiel aanvraag hadden gedaan, worden door de Canadese grenspolitie teruggestuurd naar de VS. Maar als ze veilig en wel op Canadees grondgebied zijn aangekomen. mogen ze blijven en in Canada asiel aanvragen.

De Canadese minister voor Veiligheid Ralph Goodale bezocht zaterdag de grensplaats Emerson in de staat Manitoba, waar veel mensen via greppels en weilanden het land binnen proberen te komen. Plaatsen als Emerson zijn niet op die grote toeloop voorbereid. Volgens Goodale zijn dit ‘problemen die op nationaal, provinciaal en lokaal niveau’ moeten worden aangepakt: ‘We moeten goed communiceren.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>