Moord op halfbroer Noord-Koreaanse leider lijkt steeds meer op filmthriller

De moord op een halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, de 46-jarige Kim Jong-nam, begint steeds meer op een Bond-film te lijken. Hij zou zijn omgebracht door twee vrouwelijke agenten op een luchthaven in Maleisië. Nu blijkt dat er is geprobeerd in te breken in het mortuarium waar zijn lichaam wordt bewaard. Noord-Korea zou achter zowel de moord als de poging tot inbraak zitten.

 

Kim Jong-nam was de oudste zoon van de vroegere Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il. Hij werd geboren uit een buitenechtelijke relatie. Hij woonde buiten Noord-Korea en had geen officiële titel. De Maleisische politie pakte al een aantal verdachten op en gaf camerabeelden vrij waarop te zien is dat de halfbroer op de luchthaven van achteren wordt aangegrepen. Daarna sloegen de daders op de vlucht.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>