Maleisië pakt twee verdachten op na moord halfbroer leider Noord-Korea

Dinsdag is een halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in Maleisië om het leven gekomen: de 46-jarige Kim Jong-nam. Hij zou hij zijn omgebracht door twee vrouwelijke agenten op een luchthaven in Maleisië – de dames zouden vergiftigde naalden hebben gebruikt. Na de moord sloegen ze met een taxi op de vlucht.  Vermoed wordt dat Noord-Korea achter de moord zit.

Kim Jong-nam was de oudste zoon van de vroegere Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il. Hij werd geboren uit een buitenechtelijke relatie. Hij woonde buiten Noord-Korea en had geen officiële titel. Woensdag heef tde Maleisische politie een taxichauffeur en een vrouw opgepakt die met de moord in verband worden gebracht. De politie is nog op zoek naar andere verdachten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>