Japan liet in 2016 één vluchteling meer toe dan het jaar ervoor: 28

Japan laat nauwelijks vluchtelingen toe: vorig jaar waren er 10.091 asielaanvragen. Daarvan werden er slechts 28 toegewezen, één meer dan het jaar ervoor. Het aantal asielaanvragen steeg wel fors: dat verdubbelde bijna in een jaar tijd. Japan hanteert een uiterst streng immigratiebeleid.

Japanners zijn bang dat hun eigen cultuur wordt aangetast, het land laat daarom amper vluchtelingen toe, ook al roept Human Right Watch op tot een soepeler asielbeleid. Japan doneert wel veel geld aan de UNHCR, het vluchtelingenprogramma van de Verenigde Naties. Vorig jaar gaf het land tussen januari en september 165 miljard dollar en is daarmee de op drie na grootste donateur.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>