In de serie TRUMPGEROFFEL: ‘Trump gooit hoorn erop bij premier Australië’

De Amerikaanse president Donald Trump zou zaterdag een ‘minder prettig’ telefoongesprek hebben gevoerd met de Australische premier Malcolm Turnbull en de hoorn op de haak hebben gegooid. Dat blijkt uit gelekte transcripties. Wat ‘een prettig gesprek met een trouwe bondgenoot’ had moeten worden, werd ‘het slechtste gesprek’ dat Trump tot nu toe zou hebben gevoerd.

Zie ook: Pieter Derks waarschuwt voor ‘De Yankee Tsunami’

Australië zou vluchtelingen uit Midden-Amerika opnemen, in ruil voor 12.50 vluchtelingen die op Australische detentiecentra zitten. Die zouden naar de VS komen, maar de meesten van hen komen uit de zeven landen waar Trump vrijdag zijn immigratiestop over uitsprak. Trump zou de deal van Obama ‘de slechtste deal ooit’ hebben genoemd. Volgens Turnbul was er geen sprake van een slecht gesprek, gooide Trump de hoorn niet op de haak en is er ‘geen deukje ontstaan’ in de relatie tussen de twee bondgenoten. Wellicht weer een gevalletje van ‘alternatieve feiten‘, want Trump twitterde kort na het gesprek dat hij de ‘domme deal’ gaat bestuderen. Een woordvoerder weigerde verder commentaar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>