Anne Frank en haar familie kwamen Amerika ook niet in

Wereldwijd is kritiek op het decreet van de kersverse Amerikaanse president Trump: de komende maanden komen (moslim)vluchtelingen de Verenigde Staten niet in. Er worden al parallellen getrokken met de tijd voor de Tweede Wereldoorlog, toen Joodse vluchtelingen uit Duitsland de VS probeerden binnen te komen. Zoals Anne Frank en haar familie. Miljoenen Amerikanen komen jaarlijks naar het Achterhuis in Amsterdam, waar ze ondergedoken zaten, door de Duitsers werden gevonden en naar concentratiekampen werden afgevoerd.

Zie ook: Serie TRUMPGEROFFEL

Alleen vader Otto Frank overleefde de Holocaust. Hij vond en publiceerde het dagboek van Anne Frank, dat voor zoveel mensen tot de verbeelding spreekt, niet in de laatste plaats bij Amerikanen. Maar hún land kwamen ze niet in, net als zoveel Joodse vluchtelingen niet. Bestaat nu de angst dat zich IS-terroristen onder moslim-vluchtelingen bevinden, in de jaren ’30 was men bang voor Duitse spionnen. Anne Frank zou nu een 77 jaar oude vrouw in Boston zijn, een schrijver’, zei Richard Breitman, een geschiedenisprofessor aan de American University die zich specialiseerde in de Holocaust.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Anne Frank en haar familie kwamen Amerika ook niet in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>