Emotionele afscheidstoespraak Michelle Obama als first lady

Michelle Obama heeft haar laatste officiële speech als first lady gegeven, temidden van tientallen schooldecanen. Ze riep de Amerikaanse jongeren op om een goede opleiding te volgen en vertrouwen in de toekomst te hebben. ‘I want our young people to know that they matter, that they belong.’ Obama kreeg veel applaus. Ze gebruikte haar speech om meer in het algemeen te spreken over de VS en acht jaar Witte Huis.

Immigranten hebben Amerika tot ‘het beste land ter wereld’ gemaakt, zei Obama, ‘ook al kwamen ze ooit met niets het land binnen. Wij zijn ook met weinig begonnen. Maar met hard werken en een goede opleiding is alles mogelijk. Zelfs president worden. Daar gaat de Amerikaanse droom over.’ Ze stak de jongeren een hart onder de riem: ‘Er is een plek voor jullie in de VS. Je hebt het recht om precies te zijn wie je wil zijn. Wees niet bang.’ Ze besloot met een snik in haar stem: ‘Weet dat ik aan jullie kant sta. Ik zal jullie blijven steunen voor de rest van mijn leven.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>