Cuba wil ‘Koude Oorlog-miljoenenschuld’ aan Tsjechië afkopen met rum

Cuba staat nog voor ruim 263 miljoen euro in het krijt bij Tsjechië, als nasleep van de Koude Oorlog, toen beide landen deel uitmaakten van het communistische blok. De Cubanen willen de schuld afbetalen met flessen Cubaanse rum, meldde de minister van Financiën van Tsjechië aan de BBC. Voor dat geld zou het land meer dan een eeuw een voorraad rum in huis hebben.

Cuba deed het voorstel, omdat het te weinig geld heeft ,maar een overvloed aan in eigen land gestookte rum. Eerder was ook al sprake met gedeeltelijke afbetaling met medicijnen, maar Cubaanse medicijnen voldoen niet aan de EU-richtlijnen en Tsjechië is tegenwoordig een EU-land. Aanvankelijk voelden de Tsjechen wel voor afbetaling met flessen rum, maar nu willen ze toch liever in ieder geval voor een deel geld zien.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>