Israël rouwt om dood Shimon Perez (93)

Israël is in diepe rouw vanwege de dood van Shimon Perez. In de nacht van dinsdag op woensdag overleed de 93-jarige staatsman in een ziekenhuis bij Tel Aviv. Daar werd hij twee weken geleden opgenomen nadat hij een zware beroerte had gehad. De laatste uren voor zijn overlijden verslechterde zijn conditie snel, aldus Israëlische media. Zijn familie was bij hem om afscheid te nemen.

Premier Netanyahu komt vandaag met zijn kabinet bijeen om een staatsbegrafenis voor te bereiden. Het lichaam van de staatsman wordt opgebaard in de Knesset, het parlement van het land. Komende vrijdag wordt Perez begraven; een aantal wereldleiders heeft al toegezegd daarbij aanwezig te zullen zijn. Shimon Perez vervulde tientallen jaren veel functies binnen de Israëlische politiek. Hij was twee keer premier en van 2007 tot en met 2014 president. Begin jaren ’90 was hij als minister van Buitenlandse Zaken nauw betrokken bij de Oslo-akkoorden: een vredesakkoord met de Palestijnen,. In 1994 kreeg hij daarvoor samen met toenmalig premier Rabin en PLO-leider Yasser Arafat de Nobelprijs voor de Vrede.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Israël rouwt om dood Shimon Perez (93)

 1. Aebel

  Mijn oprechte deelneming
  Dat we het gedachtengoed wat Shimon Perez
  Ons nalaat doorgeven en vrede bidden voor Israël
  שלום
  ביילי מיאנדרטסמה
  אמסטרדמ

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>