Alternatieve Nobelprijs 2016

Hulporganisatie Witte Helmen is donderdag onderscheiden met de ‘alternatieve Nobelprijs‘, de Right Livelihood Award, voor haar inzet bij de redding van burgers in de Syrische burgeroorlog. De prijs wordt gedeeld met de Egyptische feministe Mozn Hassan, de Russische mensenrechtenactiviste Svetlana Gannoesjkina en de onafhankelijke Turkse krant Cumhuriyet.

Aan de alternatieve Nobelprijs is een geldbedrag van 3 miljoen Zweedse kronen (313.000 euro) verbonden. De prijs wordt sinds 1980 toegekend aan personen of organisaties die voor ‘gewone’ Nobelprijzen worden genegeerd. De prijs is in het leven geroepen door de Zweeds-Duitse filantroop Jakob von Uexkull en wordt ieder jaar in december uitgereikt in het Zweedse parlement.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>