Schotland koerst af op nieuw referendum over onafhankelijkheid

Nu de Britten met 52 tegen 48 procent voor een brexit hebben gestemd, koerst de autonome regering van Schotland af op een nieuw referendum over onafhankelijkheid. De Schotten stemden met 62 tegen 38 procent om binnen de Europese Unie te blijven. In het vorige referendum over onafhankelijkheid wezen de Schotten met 55 tegen 45 procent onafhankelijkheid van Groot-Brittannië af.

De Schotse premier Nicola Sturgeon zei zaterdag in een persconferentie dat een tweede onafhankelijkheidsreferendum nu ‘een optie is die op tafel ligt’ en dat de Schotse regering aan voorbereidingen is begonnen om dit tweede referendum te organiseren/ Ze zei ook dat de Schotse regering nu alvast met Europese instellingen praten over de plaats van Schotland binnen de EU. Sturgeon pleit voor ‘bescherming van Schotse belangen binnen de EU’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>