Gratis plastic boodschappentasjes sinds 1 januari verboden

Nieuw dit jaar: winkeliers en marktkooplieden mogen geen gratis boodschappentasjes meer aan hun klanten geven. Het verbod is ingesteld om iets aan het milieu te doen. Het Europees Parlement stemde april 2014 al in met het plan, met als doel de berg plastic tasjes binnen vijf jaar met 80 procent te verminderen. Plastic breekt nauwelijks af en is dan ook een grote milieuvervuiler.

Uit onderzoek begin vorig jaar door Rijkswaterstaat bleek dat de plastic tas op de derde plaats staat in de top-10 van de meest gevonden voorwerpen op het strand. Sommige groenten, fruit, vis en brood mogen nog wel in plastic tasjes worden aangeboden, maar in de regel moet de winkelier vanaf nu geld voor een tasje vragen. De Raad Nederlandse Detailhandel verwacht dat de meeste winkels 10 tot 15 cent voor een tasje gaan vragen. Wie vanaf nu boodschappen doet, moet niet vergeten zelf een tas of wat muntjes mee te nemen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>