Vice-president Malediven opgepakt vanwege complot om president te vermoorden

De vice-president van de Malediven, Ahmed Adeeb, is vanwege een complot om de president te vermoorden opgepakt op het vliegveld van het eilandenrijk in de Indische Oceaan na een officieel bezoek aan China. De vice-president wordt verdacht van hoogverraad, twitterde de minister van Binnenlandse Zaken, Umar Naseer.

Vorige maand was er op het jacht van president Abdulla Yameen een explosie, toen hij van het vliegveld terug naar huid voer. Hij bleef ongedeerd, zijn vrouw en een medewerker raakten lichtgewond. Sinds een aantal jaren vindt er in de Malediven een machtsstrijd plaats. De verkiezing van president Yameen veroorzaakte politiek gekrakeel. Naast de vice-president werden nog drie mensen gearresteerd. Uit angst voor rellen zijn in de hoofdstad Male de veiligheidsmaatregelen aangescherpt en zijn overal op straat politie en militairen te zien.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>