Koning Abdullah Saoedi-Arabië overleden

Koning Abdullah van Saoedi-Arabië is donderdag op 90-jarige leeftijd overleden aan een longontsteking. Hij was koning sinds 2005, maar nam tien jaar eerder het roer over, omdat zijn broer door een herseninfarct niet meer kon regeren. Abdullah wordt opgevolgd door zijn broer Salman. Omdat de koning volgens islamitisch gebruik snel – vandaag al – werd begraven, konden alleen vorsten en staatshoofden uit het Midden-Oosten op tijd bij de uitvaart zijn. 

Onder meer de Jordanese koning, de Turkse president, de sjeik van de Verenigde Arabische Emiraten en de premier van Pakistan waren aanwezig. Aartsvijand Iran stuurde zijn minister van Buitenlandse Zaken. Na de dood van de koning zal er naar verwachting weinig veranderen in het conservatieve Saoedi-Arabië. Koning Salman zei in zijn eerste tv-toespraak dat hij dezelfde koers als zijn voorgangers zal aanhouden. Het vermogen van Abdullah wordt geschat op 21 miljard dollar: dat maakt hem tot de rijkste monarch ter wereld.

[videostrip guid="012020346"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>