Britse royal baby kan nu ieder moment komen

De Britse prinses Kate kan ieder moment bevallen van haar eerste kind. De Britten wachten in spanning af en de royal madness groeit en groeit. Officieel was  de Dutchess of Cambridge afgelopen weekend uitgerekend. Zelfs de Queen zei dat haar achterkleinkind nu wel zou mogen komen (omdat ze volgende week op vakantie gaat), maar de baby zelf heeft geen haast. Normaal duurt een zwangerschap 40 weken. Als het kindje er na 41 tot 42 weken nog niet is, grijpen artsen in en wordt het kind kunstmatig op de wereld gezet, bijvoorbeeld via een keizersnede of door de weeën  voor de bevalling kunstmatig op te wekken. De prinses logeert op dit moment bij haar ouders.

Of de vrouw van kroonprins William een jongen of een meisje op de wereld zet, is ook nog even afwachten, maar vaststaat dat de baby de vierde in rij van troonopvolging in de UK wordt, na Queen Elizabeth II, haar zoon Charles en haar kleinzoon William. Buckingham Palace heeft bekendgemaakt dat de nieuw geborene de titel prins of prinses van Cambridge zal krijgen. De ouders William en Kate dragen zelf al de titel hertog en hertogin van Cambridge.  Over de mogelijke naam of namen van de baby wordt druk gespeculeerd.  Bookmakers gokken op namen als James en Victoria. Voor de hekken van de privé Lindo Wing van St. Mary’s Hospital in Londen, waar de baby naar verwachting ter wereld zal komen, staat het rijen dik met reporters van over de hele wereld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>