Noord-Korea provoceert met derde kernproef

Vannacht heeft Noord-Korea voor de derde keer een kernproef gehouden. De bom zou zwaarder zijn dan bij eerdere proeven. Het communistische land heeft gezegd met succes ondergronds een kernbom tot ontploffing te hebben gebracht. De internationale gemeenschap heeft de kernproef scherp veroordeeld. In het noordoosten van Noord Korea registreerden gelogen daar vannacht rond 04.00 uur een aardbeving met een kracht van 5,1 op de schaal van Richter. In 2006 en 2009 deed het land ook proeven.

Het land heeft wel kernbommen, maar waarschijnlijk nog geen geschikte raket. China houdt het land scherp in de gaten. Vanmiddag komt de VN Veiligheidsraad bijeen, waarvan ook China lid is. Chinese regering is resoluut tegenstander van de kerngroep en vindt dat Noord-Korea daar  onmiddellijk afstand van moet doen maar China heeft het niet over sancties en maatregelen die China zelf zou kunnen nemen. Na de aardbeving liet Zuid-Korea weten dat hun noorderburen de Verenigde Staten en China hadden gewaarschuwd een nucleaire test te gaan uitvoeren.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Noord-Korea provoceert met derde kernproef

  1. wilfred degens

    Kleine hondjes blaffen altijd meer dan de grote. Hij stelt zich aan als een angstbijtertje.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>