‘Euthanasie-Brit’ toch overleden

De Britse gehandicapte Tony Nicklinson die vorige week van het Hooggerechtshof te horen kreeg geen recht op euthanasie te krijgen, is woensdagochtend overleden. De 58-jarige man kreeg in 2005 een beroerte en raakte daardoor tot zijn nek verlamd. Hij kon alleen communiceren met zijn ogen. Hij vroeg herhaaldelijk euthanasie aan omdat hij vond dat zijn leven een nachtmerrie was geworden. Het Hooggerechtshof wees vorige week donderdag recht op zelfdoding af, omdat dit verstrekkende gevolgen zou hebben.

Niet de rechtbank, maar het parlement was aan zet en zou eerst met een wetswijziging moeten komen, aldus het hof. Sinds de uitspraak van het hof weigerde de man te eten. Hij kreeg longontsteking, waardoor zijn gezondheid de afgelopen dagen snel achteruit ging. Op het twitter-accout van de Brit staat dat hij vredig een natuurlijke dood is gestorven: ‘Voordat hij overleed, is ons gevraagd te twitteren: ‘Tot ziens wereld, mijn tijd is gekomen, ik heb enig plezier gehad’.’  

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>