Premier Syrië gevlucht naar Jordanië

De Syrische premier Ryad Hijab is gevlucht en overgelopen naar de oppositie. Dat heeft zijn woordvoerder gezegd op de zender al-Jazeera. In de voorgelezen verklaring zegt de premier dat hij ‘het moorddadige regime de rug heeft toegekeerd en zich aansluit bij de revolutie’. Volgens een Jordanese regeringsfunctionaris zit Hijab in Jordanië. Hij zou daarmee het eerste lid zijn van de Syrische regering die overloopt naar de oppositie.

De Syrische Nationale Raad zegt dat er nog twee ministers zijn gedeserteerd, maar noemde geen namen. Verschillende generaals en ambassadeurs gingen hem voor. De Syrische staatstelevisie meldde vanochtend het ontslag van premier Hajib. In juni werd hij premier; daarvoor was hij minister van Landbouw.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>