Kroaten stemmen in referendum over toetreding EU

Vandaag kunnen de Kroaten naar de stembuis voor het referendum over de toetreding tot de Europese Unie (EU). Ongeveer 4,5 miljoen inwoners kunnen stemmen:volgens de peilingen  wil 61 procent onder de Europese vleugels willen komen. Kroatië kan dan op 1 juli 2013 lid het 28e EU lid worden, na Slovenië het tweede land uit het voormalige Joecho-Slavië.

Tegenstanders vrezen dat het land soevereiniteit verliest als het lid van de EU wordt. President Josipovic beloofde dat Kroatië niet door Europa zal worden geleid en dat een lidmaatschap alleen positief zal uitpakken voor de economie van het land. Voor een geldig referendum moet minstens de helft van de bevolking komen stemmen. De stembureaus sluiten om 19.00 uur.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>