Presidentkandidatuur oud-voetballer is stunt

De kandidatuur van oud-voetballer Eric Cantona voor de Franse presidentsverkiezingen in mei is een stunt. De krant Libération had een open brief gepubliceerd waarin Cantona vertelde dat hij president wilde worden en vroeg om steun. Nu blijkt dat het hem alleen te doen was om aandacht te krijgen voor dak- en thuislozen. Volgens Cantona hebben tien miljoen Franse  geen uitzicht op huisvesting. ‘Dat is niet alleen een groot probleem, maar ook een zaak die veel te weinig aandacht krijgt’, aldus de ex-voetbalprof.

Cantona deed nogal eens van zich spreken. Zo riep hij in 2010 de Fransen op om het bankensysteem op te blazen door op 10 december massaal en tegelijkertijd hun geld van de rekening te nemen. Daar gaven niet genoeg mensen gehoor aan: Het bancaire systeem bleef intact. Cantona (45) speelde 45 interlands voor Frankrijk en scoorde daarbij 20 goals. Hij was sterspeler bij manchester United, maar was nogal eens geschorst en werd niet meer opgeroepen voor het Franse nationale team, toen hij de gevangenis in moest omdat hij een supporter een karatetrap had bezorgd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>