Radicale moslims willen huwelijk prins verstoren

Radicale moslims zijn van plan om the Royal Wedding te komen verstoren: op vrijdag 29 april trouwt prins William met Kate Middleton in Londen. De Muslims Against Crusades meldt op haar website langs de route van de stoet afbeeldingen van het bruidspaar en vlaggen te verbranden. De groepering is tegen de oorlogen in Irak en Afghanistan, omdat dit volgens hen oorlogen tegen de islam zijn. Ze lieten weten  de huwelijksdag ‘in een nachtmerrie te veranderen, omdat de prins deel uitmaakt van het Britse leger’.

Volgens de politie zouden duizenden aanhangers van de groepering van plan zijn om naar Londen te komen. De extreemrechtse English Defence League liet weten een tegendemonstratie te organiseren. De politie vreest ongeregeldheden en heeft vijfduizend man achter de hand klaarstaan om in te kunnen grijpen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>