Assad heft noodtoestand Syrië op

De Syrische president Bashar al-Saddad is van plan om aan het eind van de volgende week  de noodtoestand op te heffen, zoals die al sinds 1963 in Syië bestaat. Dat zei hij vanmiddag in een toespraak op de staatstelevisie die CNN voor een deel live uitzond. Duizenden Syriërs gingen vandaag opnieuw de straat op om te protesteren tegen zijn regime.

 

Op 30 maart maakte Assad zijn eerste en tot nu toe enige publieke optreden sinds de protesten in zijn land uitbraken. Tot woede van de bevolking beweerde hij toen dat buitenlandse samenzweerders de schuld van alles waren. Volgens mensenrechten-organisaties zijn sinds het begin van de protesten een maand geleden bijna tweehonderd mensen omgebracht door ordetroepen. Afgelopen week stelde Assad een nieuw kabinet aan, in de hoop de gemoederen te sussen. Vandaag trokken burgers met duizenden palmtakken in meerdere steden door de straten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>