Berlusconi stapt op in 2013

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi doet in 2013 niet  mee aan de parlementsverkiezingen. Dat zei hij in een interview met de Amerikaanse krant Wall Street Journal. Hij zei nog wel een aanmoedigende rol te willen spelen: ‘Ik kan bovenaan de kieslijst staan, maar ik wil geen krachtige rol meer hebben.’ Eerder zei Berlusconi dat hij zijn minister van Justitie, Angelino Alfano, een geschikte opvolger zou vinden.

 

Affano maakte zich hard voor de ‘Red-Silvio-wet’, een wet die volgens de opositie in elkaar is geflanst om Berlusconi te behoeden voor verschillende rechtzaken. Critici zeggen dat hij ermee wil stoppen, zodat de wet in de Senaat de meerderheid zou kunnen krijgen. Italiaanse media betwijfelen of de 75-jarige  diehard er op politiek gebied écht de brui aan zal geven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>