Beatrix gaat in op islamtoespraak Duitse president

Tijdens een staatsbanket in de Duitse hoofdstad Berlijn heeft Koningin Beatrix gisteravond een toespraak gehouden over tolerantie. Ze is daar met Willem-Alexander en Máxima voor een vierdaags staatsbezoek. De koningin prees president Christian Wulff (CDU) die de islam een vast onderdeel van de Duitse samenleving noemde. Dat zei hij vorig jaar oktober in een speech ter ere van de twintigjarige Duitse hereniging.

 

‘U wees toen op de noodzaak van tolerantie’, zei de Koningin. Volgens Beatrix zijn er veel gemeenschappelijke waarden die de twee landen met elkaar verbindt: ‘In ons eigen land spannen we ons in voor behoud van tolerantie in een steeds ingewikkelder wordende samenleving.’ De toespraak ging verder over economische samenwerking tussen Nederland en Duitsland en over de Duitse eenwording, sinds de Berlijnse Muur werd neergehaald.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>