Drugsoorlog Mexico bikkelhard

Mexico is al vijf jaar in de greep van een bikkelharde drugsoorlog. Drugsbendes strijden om de beste smokkelroutes richting Verenigde Staten. De Mexicaanse drugsoorlog is een gewapend conflict tussen de drugskartels en de Mexicaanse regering. Er is al langer sprake van geweld in relatie tot drugs, maar sinds december 2006 van een drugsoorlog, toen president Felipe Calderón militairen naar Michoacán stuurde om de kartels aan te pakken. Sindsdien zijn er ruim vijfduizend vermisten en vielen er 35.000 doden.

 

In massagraven in de noordwestelijke deelstaat Tamaulipas zijn de afgelopen weken de lichamen van 177 mensen gevonden. Eerder deze week werd in de deelstaat Durango in Noord-Mexico een massagraf ontdekt met 37 lijken. Er wordt nog onderzocht wie de slachtoffers zijn en hoe ze om het leven zijn gekomen. Dit weekend werden in de badplaats Acapulco vijf dode vrouwen gevonden. Hun armen en voeten waren vastgebonden en hun kelen waren doorgesneden. De lichamen van twee vrouwen en een meisje van 14 lagen in een schoonheidssalon; later werden op straat nog twee dode vrouwen gevonden, die in dezelfde salon werkten. De politie weet niet wie er achter de moorden zit, maar denkt dat drugsbendes erachter zitten, alhoewel drugssmokkelaars in de regel niet zoveel vrouwen vermoorden.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Drugsoorlog Mexico bikkelhard

  1. rick kampschreur

    wow

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>