Honden beroemde sledehondenwedstrijd Alaska aan de doping

De Iditarot-race, een beroemde sledehondenwedstrijd in Alaska, ligt onder vuur, omdat vier honden positief is getest op doping. De dieren hadden een pijnstiller toegediend gekregen waardoor ze langer zonder pijn kunnen blijven lopen. Een dierenarts noemt dat onzin, omdat de honden er alleen maar slaperig van worden.

De race van Anchorage naar Nome is op zich al omstreden, omdat de husky’s een parcours van maar liefst 1700 kilometer moeten afleggen, soms met een gevoelstemperatuur van min 75 graden Celsius. De snelste honden lopen de afstand in negen dagen. De eigenaar van de vier positief bevonden husky’s wordt niet gestraft, omdat niet kan worden aangetoond dat er met opzet doping is toegediend. Wel schaadt het het imago van de races, die toch al lijden onder terugtrekkende sponsors , veel sterfgevallen onder de sledehonden en druk van dierenrechtenactivisten. Activisten zeggen dat de deelnemende honden worden gedwongen zich dood te rennen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>