Killer-clowns – een ‘hoax’ die vast wel weer overgaat?

Na de Verenigde Staten en Canada duiken er nu ook ‘killer-clowns‘ op in Australië en Nieuw-Zeeland. De Amerikaanse ‘rage’ om vermomd als clown en gewapend met messen, machetes, knuppels en soms zelfs een kettingzaag voorbijgangers de stuipen op het lijf te jagen, lijkt globaal te worden. De Australische politie heeft gewaarschuwd dat de lolbroeken mogelijk strafbaar bezig zijn.

 In het land stromen dit weekend meldingen binnen over griezelclowns. De politie kondigde aan in actie te komen als ze inwoners angst aanjagen. Ook in Nieuw-Zeeland werden mannen in clownspakken gesignaleerd. De ‘rage’ lijkt zich ook te hebben verspreid over het Verenigd Koninkrijk, Mexico en Rusland. Niemand weet waar de rage ineens vandaan komt, maar met Halloween in aantocht ziet het er naar uit dat de ‘rage’ de komende periode niet snel voorbij zal zijn. De Amerikaanse auteur Stephen King, schrijver van de thriller ‘IT’ over een creepy clown, twitterde deze week ‘kalm te blijven’: de meeste clowns ‘zijn goedaardig, om kinderen op te beuren en volwassenen aan het lachen te maken.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>