Aantal kinderen zonder ouders op grens Mexico-VS sterk toegenomen

Het aantal kinderen dat zonder ouders de grens van Mexico met de Verenigde Staten probeert over te steken, is vergeleken met vorig jaar sterk toegenomen. Dat meldt de VN-kinderrechtenorganisatie Unicef. He teerste halfjaar werden zo’n 26.000 kinderen alleen aangetroffen aan de grens; in de eerste helft van vorig jaar waren dat er 18.500.

Vaak gaat het om tieners, maar soms zijn ze ook jonger, aldus een woordvoerder van Unicef. ‘De toename maakt goed duidelijk hoe belangrijk het is dat we het geweld en de slechte sociaal-economische toestand in de landen waar ze vandaan komen aanpakken.’ De kinderen reizen met gevaar voor eigen leven. Vaak worden ze ontvoerd, verkracht of vermoord, ook als ze worden teruggestuurd. ‘Vaak vallen ze in handen van bendes die ze wilden ontvluchten.’ Veel vluchtelingen komen uit El Salvador, Honduras en Guatemala. De meesten worden teruggestuurd naar hun land van herkomst.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>