Lijfarts schuldig aan dood Michael Jackson

Conrad Muray, de lijfarts van Michael Jackson, is schuldig aan de dood van de superster. Dat oordeelde de jury van de rechtbank van Los Angeles vanavond unaniem. De negenkoppige jury had negen uur nodig om te beraadslagen. De King of Pop overleed in juni 2009 aan een hartstilstand. Murray wordt beschuldigd van dood door schuld. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor een fatale dosis propofol aan Jackson, een narcosemiddel dat Jackson als slaapmiddel gebruikte.

De jury vindt dat de arts laks is omgegaan met de gezondheid van de zanger. Zo heeft hij veel te lang gewacht met het bellen van de hulpdiensten toen hij Jackson bewusteloos vond. De rechter bepaalt op 29 november de strafmaat; tot die tijd moet Murray in de cel zitten. Hij kan vier jaar gevangenisstraf krijgen en zijn artsenlicentie verliezen. Nadat hij in februari 2010 was aangeklaagd, kon hij na betalen van een borgsom wel vrij rondlopen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>