FBI haalt Amerikaanse pokersites van het web

Vrijdagavond heeft de FBI drie Amerikaanse pokersites van het web gehaald: PokerStar (zie image), Full Tilt Poker en Absolute Poker. De domeinnamen zijn in beslag genomen en voor  Amerikanen niet meer toegankelijk. De eigenaren zijn gearresteerd op verdenking van fraude, witwassen van geld en het aanbieden van illegale gokspelen op internet. In totaal werd er beslag gelegd op 65 bankrekeningen in veertien landen en werden elf eigenaren in de boeien geslagen.

 

Zij worden ervan beschuldigd enkele Amerikaanse banken misleid of omgekocht te hebben om de miljarden winst door te kunnen sluizen. In 2006 trad in de Verenigde Staten een wet in werking die banken verbood betalingen te verwerken naar buitenlandse goksites. Betalingen van de sites werden gedaan via payment processors die de transacties van de gokkers verhulden als niet-bestaande orders voor buitenlandse winkels: die kregen hier een hoge vergoeding voor en zijn ook meegenomen in de aanklacht. De Amerikaanse autoriteit zou drie miljard dollar zijn misgelopen. Toen dit soort acties eind 2009 werden ontdekt, hebben de pokerbedrijven kleine banken omgekocht om de verwerking van pokertransacties op zich te nemen. De drie online gokbedrijven probeerden van alles om de wet te omzeilen. PokerStar zetelt op het eiland Man, Full Tilt in Ierland en Absolute Poker op Costa Rica. Fraudeurs gebruikten de sites ook om geld wit te wassen met vals spelen.

Online pokeraars zijn bang dat zij door de abrupte sluiting van de pokersites gezorgd hun ingelegde geld kwijt zijn. Alleen al in ons land zou het gaan om ‘ettelijke tienduizenden’ mogelijke gedupeerden, schat Mark Roovers, redacteur en blogger van een grote Nederlandse pokersite. ‘In Nederland zijn er genoeg spelers waarbij het om tienduizenden dollars gaat. Of ze daar nog iets van terugzien, is in dit stadium onzeker.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>