Koning en koningin op staatsbezoek naar Portugal

Dinsdag 10 tot en met donderdag 12 oktober brengen koning Willem-Alexander en koningin máxima een staatsbezoek aan Portugal. Ze worden vergezeld door de minister voor Buitenlandse Zaken. De minister van  en Buitenlandse Handel leidt gelijktijdig een economische missie met deelnemers uit onder meer de sectoren vliegtuigbouw en duurzame energie.

Het staatsbezoek begint dinsdagochtend in Lissabon, met een welkomstceremonie, kranslegging en een onderhoud met de Portugese president. Na een ontmoeting met de voorzitter van het parlement gaat het koningspaar per tram naar de wijken Mouraria en Intendente, de oudste volkswijken van de stad. De eerste dag wordt afgesloten het een staatsbanket, aangeboden door de president. De tweede dag staat onder meer in het teken van hoogwaardig biomedisch onderzoek. s’ Middags opent het paar een expositie in het Museu Nacional de Arte Amtiga. ‘s Avonds bieden ze al een concert en receptie aan.

Donderdag gaat het paar naar luchtvaartindustrie ten noorden van Lissabon, een brandweeropleiding – waar in Delft ontwikkelde simulatiesoftware wordt gebruikt – en een 14-eeuws paleis in Sintra waar door de eeuwen heen veel Portugese’ koningen woonden. ‘s Middags eindigt het staatsbezoek in de kustplaats Cascais met een ontvangst voor in Portugal wonende en werkende Nederlanders.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>