Duitsland: Nederlander door lawine omgekomen

In het Duitse Schönau am Königssee, in de Berchtesgadener Alpen op de grens met Oostenrijk in de buurt van Salzburg, is een 24-jarige Nederlander omgekomen door een lawine. Vier Nederlanders waren aan het wandelen toen ze aan het eind van de middag door een lawine werden verrast. 

Het slachtoffer viel zestig tot tachtig meter naar beneden, kwam met zijn hoofd op de rotsen en overleed meteen. De drie anderen – onder wie de ouders van het slachtoffer – bleven ongedeerd. Op de plek van het ongeluk hadden ze geen bereik met hun telefoon: daarom konden ze pas na uren de hulpdiensten bereiken. Vier reddingshelikopters werden ingezet om de familie op te sporen. Volgens de politie waren ze onderkoeld en in shock.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>