Koningin Máxima bij Goalkeepers meeting in New York

Meteen na de pracht en praal van Prinsjesdag in Den Haag moest koningin Máxima zich in rap tempo omkleden om het vliegtuig naar New York te halen, ter gelegenheid van de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN). Ze doet dit in haar hoedanigheid as pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Dinsdagavond woonde ze het door Unicef en de stichting van Bill en Melinda Gates georganiseerde Goalkeepers Global Awards Dinner bij, onderdeel van de ‘World Progress Summit’ van de Bill en Melinda Gates Foundation, gericht op de voortgang van duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Daarna had de koningin bilaterale gesprekken met landen die actief zijn op het gebied van inclusieve financiering en centrale banken. Vervolgens ontmoette de koningin VN secretaris-generaal Guterres, samen met premier Rutte, minister Koenders (BuZa) en Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) en de minister-president van Curaçao. Daarbij bood ze het jaarverslag van haar VN-activiteiten aan.

Woensdagochtend was de koningin één van de ‘ster-attracties’ en sprekers op het zogenaamde ‘Goalkeepers-Event‘ in het Lincoln Center in New York, naast illustere figuren als de Canadese premier Trudeau, oud-president Obama en koningin Rania van Jordanië. Donderdag volgen een aantal bilaterale overleggen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>