Trenitalia koopt afgekeurde Fyra-treinen

De Fyra-treinen die de NS vijf jaar geleden afkeurde, worden gekocht door Trenitalia. Dat meldt het AD. De Italianen kopen 17 van de 19 treinen voor ‘een fractie van de oorspronkelijke prijs’, aldus Italiaanse media. Bronnen bij bouwer AnsaldoBreda hebben gemeld dat de deal rond zou zijn. De komende maanden worden de treinen aangepast aan het Italiaanse spoor.

De Fyra-treinen hadden moeten rijden als hogesnelheidstreinen tussen Amsterdam en Brussel, maar na grote problemen besloten de NS en het Belgische NMBS het contract te ontbinden. Het betekende een mega-strop voor de NS, dat nu een deel van het verkoopbedrag terugkrijgt, maar dat zal een fractie zijn van de ooit betaalde som geld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>