RedheadDays 2017 in Breda

Vrijdag 1 tot en met maandag 4 september is Breda voor de twaalfde keer het domein van roodharigen, tijdens de RedheadDays. Duizenden mensen met rood haar uit meer dan 80 landen komen ervoor naar Breda. Het festival is gratis en toegankelijk voor iedereen (dus óók voor mensen zonder rood haar). Hoogtepunt is de jaarlijkse fotoshoot op zondag om 12.10 uur in de Willemstraat. Vorig jaar gingen er meer dan 1.700 roodharigen samen op de foto. 

De redheads komen naar Breda om elkaar te ontmoeten, maar er zijn ook fotoshoots, lezingen, exposities, workshops, modeshows, excursies, muziekoptredens en activiteiten voor kinderen. De winkeluiers en horecazaken van Breda doen mee met verschillende acties. Circa 2% van de Nederlanders heeft rood haar, in Schotland naar schatting 13% en in Ierland zo’n 11%. Op wereldschaal is het percentage minder dan 1%. Kunstschilder Rouwenhorst zette in 2005 een oproep in de krant voor roodharige vrouwen en meisjes om model te staan voor zijn schilderijen. Daar werd zó massaal op gereageerd, dat hij besloot om een Roodharigendag te organiseren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>