Vader koningin Máxima overleden

Jorge Zorreguieta, de vader van koningin Máxima, is overleden in een ziekenhuis in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Hij werd 89 jaar. Hij leed aan lymfeklierkanker en kreeg vorige week een longontsteking. Dinsdagmiddag overleed hij in het bijzijn van de koningin, haar moeder en haar broer Martin. 

De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden, in het bijzijn van Willem-Alexander, Máxima en hun drie dochters. Namens het Nederlandse kabinet zal niemand aanwezig zijn. De vader van Máxima was onder dictator Videla staatssecretaris van Landbouw. Dat leidde tot reuring tot Willem-Alexander een relatie met Máxima kreeg. Uiteindelijk bleek de vader – onder zware Nederlandse druk – weg bij hun huwelijk in 2002 en bij de kroning in 2013. Bij familieaangelegenheden was hij wel van de partij. In Argentinië is de dood van Zorreguieta geen groot nieuws; zijn dochter als koningin van Nederland is er wel een beroemdheid.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>