Annemiek van Vleuten wint La Course 2017

Annemiek van Vleuten heeft de vierde editie van La Course gewonnen, de Tour voor vrouwen. In Marseille bleef de ijzersterke Nederlandse Elizabeth Deignan en Elisa Longo Borghini voor. Dit jaar bestond La Course voor het eerst uit twee delen: een klimkoers op donderdag en een achtervolgingskoers van 22,5 kilometer op zaterdag. 

Donderdag was Van Vleuten al de beste bij de beklimming van de Col d’Izoard. De beste 19 rensters van de klimkoers op donderdag mochten zaterdag aan de start verschijnen. In Marseille had ze op de eindstreep een voorsprong van 1,52 minuten op Deignan, die Borghini in de sprint te sterk af was. Van Vleuten is de derde Nederlandse winnares van La Course: in 2014 won initiatiefneemster Marianne Vos en in 2015 won Anna van der Breggen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>