Bauke Mollema wint 15e etappe Tour

Bauke Mollema heeft de vijftiende etappe van de Tour de France gewonnen. Het is het eerste dagsucces van een Nederlander dit jaar in de Tour. Na een solo van dertig kilometer kwam de 30-jarige Nederlandse renner van Trek in Le Puy-en-Velay als eerste over de streep. Mollema volgt de Limburger Tom Dumoulin op als laatste Nederlander met een ritzege in de Tour.

Dumoulin won vorig jaar twee etappes. Chris Froome behoudt na vandaag de leiding en rijdt verder in het geel. Maandag hebben de renners een rustdag. Dinsdag gaat de Tour verder met een relatief vlakke etappe naar Romans-sur-Isère.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>