Willem-Alexander en Máxima iop staatsbezoek naar Italië en Vaticaanstad

Dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 juni brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een staatsbezoek aan Italië, op uitnodiging van de Italiaanse president Sergio Mattarella. Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) reist mee. Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) leidt gelijktijdig een brede economische missie naar Italië.

Naast Rome bezoekt het koningspaar ook Palermo in het zuiden en Milaan in het noorden. Het laatste staatsbezoek dateert van 1985, toen koningin Beatrix en prins Claus op bezoek waren. In 2014 kwamen Willem-Alexander en Máxima op kennismakingsbezoek Donderdagochtend wordt het koningspaar vindt een staatsbezoek aan de Heilige Stoel in Vaticaanstad plaats. De paus heeft slechts een kwartier uitgetrokken voor een ontmoeting, maar ontving het koningspaar vorig jaar ook al, privé.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>