Mannen kiezen vaker een refurbished A-merk dan een nieuw B-merk

@Erik Feenstra

Zeven op de tien mannen verkiezen een refurbished A-merk boven een nieuw B-merk. Wil je voor Vaderdag écht goed voor de dag komen, zorg dan dat je cadeau een refurbished A-merk is! Nederland kiest bij aankoop van consumptiegoederen steeds vaker voor een refurbished product: gereviseerd. Deze producten zijn gebruikt of defect en worden weer als nieuw gemaakt en verkocht met goede garantievoorwaarden (bron: persbericht).

Volgens onderzoek van RAI Amsterdam in het kader van de 3-daagse internationale vakbeurs ReMaTec over revisie die zondag 18 juni (Vaderdag) van start gaat, blijkt dat de in Nederland de lagere aanschafprijs de meest genoemde reden is om voor refurbished te kiezen. Gevolgd door de goede prijs-kwaliteitverhouding. Ruim 9 van de 10 kopers vinden het refurbished product net zo goed of zelfs beter dan nieuw aangeschafte producten. Ook milieuoverwegingen spelen een belangrijke rol, zo stellen de ruim vijfhonderd mensen die mee hebben gedaan aan het onderzoek.

Seriematig gereviseerde producten maken een ongekende opmars door. Meer dan de helft van de respondenten die nog nooit een refurbished product heeft gekocht, zegt een binnen een jaar de aanschaf van een reburbished product te overwegen.

De resultaten van dit RAI onderzoek sluit nauw aan bij de ervaring van Rogier van Camp, oprichter en CEO van LEAPP. Hij zal tijdens ReMaTec in z’n opening speech ingaan op de actieve rol die LEAPP neemt om de bewustwording van refurbishment te vergroten. Van Camp: “Ik vind het erg interessant om te zien dat “Refurbished” in de afgelopen jaren zo snel bekendheid heeft gekregen. Fijn ook om te zien dat de ondervraagden voor het overgrote deel positief staan tegenover refurbishment. Dit bewijst dat wij / de Nederlandse maatschappij in de afgelopen jaren bewuster zijn geworden van onszelf, de producten die we gebruiken en ons milieu. Dat is een zeer goed teken! Dat we er bij het uitvoeren van onze missie met LEAPP nog niet helemaal in zijn geslaagd om de vrouwelijk helft van onze samenleving te bereiken biedt mooie kansen voor de toekomst!

Snel groeiende sector
ReMaTec is ’s werelds grootste internationale vakbeurs voor bedrijven die aan seriematige revisie (remanufacturing en refurbishment) doen. Bezoekers uit 90 verschillende landen komen 18 – 20 juni naar RAI Amsterdam. ReMaTec biedt producten en oplossingen voor remanufacturing voor de automobielindustrie, binnenvaart, zwaar materieel en luchtvaart. Gedreven door de aandacht voor circulaire economie, kostenbewustzijn en grondstof schaarste heeft de revisie-industrie een aanzienlijke groei doorgemaakt. Volgens het European Remanufacturing Network (ERN)  bedraagt de omvang van de Europese remanufacturing industrie €30 miljard, met de potentie te verdubbelen voor het jaar 2030.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>