Groot deel Zwolle donderdagochtend zonder stroom

Donderdagochtend had een groot deel van Zwolle geen stroom: ongeveer 26.000 aansluitingen kwamen zonder stroom te zitten, vooral in het noorden van de stad. Zwolle telt 125.000 inwoners en circa 50.000 huishoudens. Door de mega stroomstoring werkten verkeerslichten niet en was het mobiele netwerk verstoord. Ook de interactieve televisie en bellen via internet van KPN waren getroffen. 

Tegen tien uur hadden ongeveer 10.000 aansluitingen weer stroom, aldus netbeheerder Enexis. Later kwamen daar nog 8.000 bij. Hoe lang het nog gaat duren voor de overgebleven 8.000 aansluitingen weer hersteld zijn, is nog niet duidelijk.  Oorzaak zou een defecte transformator bij een hoogspanningsstation zijn. Hoe lang reparatie gaat duren. valt nog niet te zeggen, aldus netbeheerder Enexis.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>