Twee Nederlanders komen om bij klimongeluk in Italië

Afgelopen vrijdag zijn twee Nederlanders om het leven gekomen bij een ongeluk tijdens de beklimming van de Becca di Monciar. Een 57-jarige man uit Paterswolde en zijn 20-jarige zoon beklommen de ruim 3500 meter hoge berg in de Italiaanse Alpen ten noordwesten van Turijn. Ook hun 38-jarige berggids kwam om het leven.

Tijdens een bergafdaling gin het mis op zo’n 3200 meter hoogte. Het lijkt erop dat de klimmers zijn overvallen door een lawine. Volgens Italiaanse media zijn ze honderden meters naar beneden zijn gestort.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>