Gehaktdag in politiek Den Haag

Vandaag is het gehaktdag (netter gezegd: verantwoordingsdag) in politiek Den Haag: dan leggen alle ministeries verantwoording af over hoe ze hun geld hebben besteed. De staatsschuld is vorig jaar 32 miljard lager uitgekomen dan door het kabinet was verwacht en was eind vorig jaar 434 miljard euro. Dat maakte minister Dijsselbloem van Financiën in de Tweede Kamer bekend, toen hij het Financieel Jaarverslag presenteerde. 

De staatsschuld viel lager uit door een hogere opbrengst bij de verkoop van staatsbezit en andere meevallers. Verwacht wordt dat de daling volgend jaar doorzet en dat de schuld nog dit jaar zal dalen tot onder de EU-grens van 60 procent van het bruto binnenlands product. De Nederlandse economie groeide vorig jaar met 2,2 procent, de hoogste groei sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008. Het aantal werklozen nam met 75.000 af: de werkloosheid daalde naar 5,4 procent.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>